W maju kulinarne rozgrywki kucharzy programu TOP CHEF przeniosły się do restauracji Le Victoria Brasserie Moderne w Hotelu Sofitel Warsaw Victoria. Uczestnicy mieli okazję zapoznać się ekskluzywnym i jednocześnie wymagającym wprawy menu restauracji. Tym razem, w jury zasiadł również szef hotelowej kuchni – Maciej Majewski, słynący niebywałej precyzji oraz finezji w łączeniu smaków.
Zmagania kucharzy 4. edycji programu TOP CHEF nabierają coraz większego tempa. Za nami już ćwierćfinał rywalizacji o zwycięski tytuł. Z tej okazji dla wszystkich widzów i miłośników kulinarnego show, przygotowano niezwykłą niespodziankę – odwiedziny w jednym z obiektów sieci Sofitel - w warszawskim Hotelu Sofitel Warsaw Victoria. Podzieleni na dwie dwuosobowe drużyny, uczestnicy mieli za zadanie przygotować dania z karty restauracji Le Victoria Brasserie Moderne, które wcześniej zostały zamówione przez jury. Dodatkowym utrudnieniem była presja czasu, która na co dzień towarzyszy pracy w hotelowej kuchni. Na kolację zostali zaproszeni specjalni goście: Agnieszka Sienkiewicz, aktorka oraz Grzegorz Skawiński, lider zespołu Kombi, który w latach 80 wylansował przebój „Hotel Victoria – Hotel Twoich snów”. To właśnie oni, we współpracy z Maciejem Majewski, zdecydowali, które osoby wystąpią w półfinale.