Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2012-09-24

A A A POLEĆ DRUKUJ

Kolorowe kostki bulionowe WINIARY w eleganckiej puszce

Kostki bulionowe wspaniale podkreślają smak wielu dań: zupy, bigosu, risotto, zapiekanki, duszonej wołowiny i wielu, wielu innych. Problem w tym, że gdy rozsypią się w szufladzie, trudno rozróżnić, która z nich jest drobiowa, która wołowa, a która warzywna. Marka WINIARY rozwiązuje ten problem i oferuje kostki bulionowe w różnokolorowych owijkach, które ułatwiają rozróżnianie smaków. Dodatkowo w najnowszej promocji konsumenckiej dostępna jest oryginalna puszka do przechowywania bulionów.

W żółte owijki zapakowane są warianty drobiowe: Rosół drobiowy WINIARY i Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym WINIARY. Pierwszy z nich jest idealny do przygotowywania tradycyjnej, domowej zupy pomidorowej i aromatycznej jarzynowej. Drugi doskonale podkreśli smak dań warzywnych oraz zup-kremów, dzięki unikalnemu połączeniu drobiu i popularnych w polskiej kuchni przypraw.

Rosół wołowy WINIARY i Bulion cielęcy WINIARY to kostki czerwone. Rosół jest intensywny i wyrazisty, dzięki czemu nada koloru ciemnym sosom oraz wzmocni smak zupy cebulowej czy grzybowej. Bulion idealnie komponuje się z łagodniejszymi zupami takimi jak pomidorowa czy kalafiorowa.

Kostki pomarańczowe to linia Domowa Kuchnia WINIARY – kwintesencja tradycyjnego smaku. Dania przygotowanie z ich pomocą przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i najlepsze potrawy gotowane przez mamy i babcie. Rosół drobiowo-warzywny i rosół drobiowo-wołowy uwydatnią smak domowych zup, a smaki grzybowe, czyli bulion z grzybami leśnymi oraz bulion pieczarkowy z maślaną nutą, doskonale pasują do sosów, dań z kapustą czy zapiekanek z kasz czy ziemniaków.

W brązowej owijce znajdziemy esencjonalną Kostkę Mięsną WINIARY – znakomitą do bitek, gulaszu, sosów i dań mięsnych, a także Bulion na żeberkach WINIARY. Charakterystyczny smak wywaru duszonych żeberek doskonale komponuje się ze składnikami kapuśniaku, zupy ogórkowej czy grochowej.

Kolor zielony to Bulion warzywny WINIARY o wyrazistym smaku włoszczyzny. Jest uniwersalny i pasuje do dań warzywnych z patelni, zapiekanek oraz zup-kremów o łagodnym smaku. Przyda się również do przygotowywania jasnych sosów.

Więcej pomysłów na wykorzystanie kolorowej palety kostek bulionowych WINIARY  znajduje się na stronie internetowej www.winiary.pl.

Aby poinformować konsumentów o nowych owijkach, marka WINIARY przygotowała atrakcyjną promocję. Od października w supermarketach i hipermarketach będzie dostępna limitowana edycja bulionów z kolorową puszką. Na jej wieczku znajduje się informacja, jakie warianty smakowe kryją się w kolorowych owijkach.

***

WINIARY to marka, która od 70 lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie – w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić domowy posiłek. Na stronie www.winiary.pl  nowoczesne panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy dzień. Produkty marki WINIARY rokrocznie zdobywają liczne nagrody przyznawane przez konsumentów i detalistów. W 2011 roku redakcja „Rzeczpospolitej” przyznała marce WINIARY prestiżowy tytuł Najmocniejsza Marka Roku.





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS