SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Warzywa, owoce i polska prezydencja w kampanii „Nie marnuj jedzenia” (wideo)

Federacja Polskich Banków Żywności rozpoczyna kampanię informacyjną „Nie marnuj jedzenia. To sprawa warta zachodu”. Akcję przygotowały firmy Drop by Drop, Hillbilly i MediaVest.

W tegorocznej odsłonie kampanii „Nie marnuj jedzenia” nacisk jest położony na niegospodarną konsumpcję warzyw i owoców. Okazuje się bowiem, że są to najczęściej wyrzucane produkty - zarówno w Polsce, jak i w skali światowej. W ramach akcji 17 października na ulicach Warszawy i innych polskich miast pojawią się kolorowe korowody wolontariuszy przebranych za owoce i warzywa, które manifestować będą swój sprzeciw wobec wyrzucaniu zdatnych do spożycia owoców i warzyw.





Kreacja kampanii bezpośrednio nawiązuje do prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej - logo akcji składa się z kolorowych owoców i warzyw trzymających się za ręce, w układzie odwzorowującym ułożenie kolorowych strzałek w logotypie polskiej prezydencji. Ma to wskazywać na europejską skalę problemu marnowania żywności oraz szczególną rolę Polski w jego rozwiązaniu. Elementem kampanii są bowiem także działania zmierzające do ustanowienia 2013 roku Europejskim Rokiem Ograniczania Marnowania Żywności.


Akcja obejmuje reklamy w telewizji (kanały z oferty TVN, Discovery i Atmediów), kinach Cinema City (ekrany plazmowe przy kasach), radiu (rozgłośnie należące do Agory), prasie, internecie, hipermarketach Carrefour oraz pociągach SKM Warszawa i stołecznych autobusach (ekrany Metro Media). Kampanię - zaplanowaną do 22 października - na zlecenie Federacji Polskich Banków Żywności przygotowały agencje Drop by Drop (zaprojektowanie logotypu i plakatu), Hillbilly (opracowanie materiałów promocyjnych) oraz dom mediowy MediaVest (współpraca przy pozyskaniu mediów).

Dołącz do dyskusji: Warzywa, owoce i polska prezydencja w kampanii „Nie marnuj jedzenia” (wideo)

1 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Sabina DUDZIK, Poznań
JEDZENIE = ŻYCIE! *****

PRAWIDŁOWA BIOLOGICZNIE, PROZDROWOTNA METODA ODŻYWIANIA:
Tzw. dla współczesnego człowieka powinna akceptować wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone reguły. Stanowi to trudny problem, ale bez badań; krew, wydzieliny, wydaliny, pierwiastki włosa, jest to absolutnie niemożliwe.

WTEDY MOŻNA TYLKO PRZERZUCAĆ SIĘ PSEUDO REGUŁAMI:
Na węch i czucie, również przypuszczenia. Kto zada sobie trud i zbada jak podnosi się poziom cukru przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, tj. w jakiej ilości się odkładają, jak organizm oddziaływuje na rodzaje białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne ew. drobna skala technicznego błędu.

A WIĘC; PRZY ZWALCZANIU WSZELKICH CHORÓB / OTYŁOŚCI, RÓWNIEŻ CUKRZYCY TYPU 2, WAŻNA JEST WIEDZA:
Klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, NISKICH WĘGLOWODANÓW, WYSOKICH WĘGLOWODANÓW; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się z tabelami pożywienia wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. To wystarcza, aby samemu decydować o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście, rozwiązanie trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny jednoznacznie, też nam to potwierdzi.
odpowiedź